-->

Pasul Gutâi închis circulației rutiere până în septembrie

Nicio mașină nu va avea acces prin pasul Gutâi până la finele lunii septembrie. Restricția traficului rutier a intrat în vigoare începând cu data de 20 august pentru ca firma executantă să poată realiza reabilitarea tronsonului de drum în condiții care să poată asigura o calitate ridicată a lucrărilor. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj exclud din start orice întârziere și susțin că lucrarea va fi finalizată la timp: adică până în 20 septembrie.

Șoferii care vor dori să ajungă în Maramureșul Istoric vor fi nevoiți să aleagă un alt traseu până în data de 20 septembrie.

„În cealaltă direcție care se numește restricționarea mijloacelor de transport se va închide complet. Varianta este pentru mașinile cu tonaj mai mare de 7 tone, ruta de la Seini, Huta-Sighet, iar pentru ceilalți, sub 7 tone, este varianta și pe Cavnic cu specificarea că și acolo pentru cei cu capacitatea peste 7 tone s-a închis traseul. E bine să știe că pe tronsonul Cavnic-Bârsana se poate circula până în 7 tone, pe Gutâi nu se poate circula deloc”, a declarat prefectul județului Maramureș, Anton Rohian.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj au afirmat că era singura soluție convenabilă pentru ca lucrările să poată fi realizate la timp și în condiții de calitate.

Cei implicați în executarea investiției dau asigurarea că lucrarea va fi finalizată la timp, adică până în 20 septembrie, chiar dacă vor fi ploi. Constructorii au arătat că tehnologia folosită le permite să lucreze chiar și în condiții de ploaie.

Top