-->

Fermierii care au peste 30% din culturi calamitate de seceta vor beneficia de reduceri fiscale

Fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă, într-o proporție mai mare de 30%, vor beneficia de reduceri la plata impozitului pe venitul agricol, a anunțat de curând Constantin Negrea, directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Gorj.
„Luni, la Ministerul Agriculturii, a avut loc o întalnire cu reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli. S-a discutat despre cei care au până la 2 hectare, vor fi despagubiți prin acea schemă de minim și a ajutorului de stat, cel mai târziu în luna septembrie. Pentru aceasta cei afectați de secetă excesivă trebuie să facă dovada ca au fost afectați. Ei trebuie să depună o cerere la primăriile de pe raza cărora au terenurile agricole afectate. Sunt comisii constituite în fiecare localitate, prin dispoziția primărilor, care vor constata toate aceste date într-un proces verbal de constatare a pierderilor. De asemenea, fermierii afectați în proporție de mai mult de 30%, vor beneficia de o scutire proporțională cu gradul de afectare din norma de venit. În această situație se vor afla cei care plătesc impozit pe venit, cei care au peste 2 hectare de teren agricol”, a declarat Constantin Negrea, directorul Agenției de Plați și Interventie pentru Agricultură Gorj, potrivit Pandurul.ro.
Mai mult decât atât, fermierii vor avea posibilitatea să ia în continuare subvențiile APIA, dacă vor aduce la sediul instituției procesele verbale de constatare întocmite de către comisiile locale. În cazul în care nu vor face acest lucru, agricultorii riscă să fie penalizați dacă în urma controalelor vor fi depistate neconcordante între culturile declarate și terenurile de la fața locului.

„Din punctul nostru de vedere subvențiile se vor acorda în continuare, dar as vrea sa rog fermierii care au suferit aceste pierderi și vor intra în posesia proceselor verbale de constatare a calamităților să depună o copie a acestui document și la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Asta pentru că în zilele următoare, noi vom începe campania de verificare în teren a acestor suprafețe și sigur ca în masura în care culturile respective vor fi desființate, fie prin pășunat, fie prin tăierea lor și darea în consum la animale fermierii riscă sancțiuni. În momentul în care există acest proces verbal de constatare a calamităților fermierul este exonerat de eventualele penalități, el iși va primi subvenția în continuare”, a mai spus Negrea.
Controalele APIA se vor derula până la finalul lunii septembrie.


Sursa: http://www.stiriagricole.ro/

Top